Pedoszosok

Pedoszosok

Központi Hírszerzés

2023. február 03. - kissat

Egyik nap csak gondoltam egyet, hogy miért is ne írhatnék egy blogbejegyzést és így neki álltam. A témája egy film, amit épp nemrég néztem meg, a Központi hírszerzés. Központjában kettő férfi áll, akik egy középiskolába jártak majd felnőtt korukra újra találkoznak. Calvin Joyner (alias: Golden Jet), aki a suli sztárja volt minden féle szakkörben szerepelt, és a sportban sem volt utolsó. Felnőtt korára egy íróasztal mögött ülő könyvelő lett belőle. Ezért úgy érzi, nem elég jó, és hogy többre kellett volna vinnie. Ráadásul helyettesének előléptetése se segít valami sokat az önbizalmán. A másik hős Bob Stone (alias: Robbie Fúrgyík), aki a középiskolában egy lúzer volt, mindenki kigúnyolta zömök testalkata miatt és egyetlen barátja sem volt, mindemellett nyilvánosan meg is alázták. Felnőtt korára egy jóképű, magas, edzett férfi lett.

Bob meghívja Calvint egy italra a 20. éves osztálytalálkozójuk napja előtt egy kocsmába, ahol egy pici verekedésbe keverednek. Majd Bob új énjét megmutatva leveri a kötekedőket. Haza felé menet egy kis segítséget kér „bankszámlája miatt” Calvintől, aki kicsit fáradtan, de segít neki. Könyvelő munkájából adódóan kiderül, hogy valaki valamit nagyon el akar adni egy árverési oldalon, ahol külföldi számlák több száz dollárnyi licitet tesznek fel érte. Ezek után Stone rejtélyesen eltűnik, amíg haverjához beront a Központi Hírszerző Ügynökség. Később Robbie újra felbukkan a könyvelői irodában, hogy felkérje barátját: szálljon be az ügybe, ami őt meg akarja ölni.

Vajon mi lehet ez az egész? Fény derül rá, hogy a kis Robb a CIA ügynöke, és az ügyben nyomoz, hogy egy „Fekete Borz” nevű közellenség ellopott egy nagyon fontos kódkulcsot, amit el akar adni azon az árverési oldalon, amit találtak. Ami, ha sikerül, ki lesznek szolgáltatva minden terrortámadásnak. Ezért kell neki Golden Jet könyvelői tudása, hogy kiderítsék a nyerő licit azonosító számát. A helyzeten az sem segít, hogy Stone feje fölött szép vérdíj lobog, a Központi Hírszerző Ügynökség is vadászik rájuk, valamint Joyner feleségét is ezzel veszélybe sodorhatják.

Aki ebben a helyzetben segítségük lehet, nem más, mint Trevor Bob egykori zaklatója, aki miatt megszégyenült, ezáltal az új találkozás felszakaszt egy pár régi sebet. Nem is gondolhatnánk, kik azok, akik elárulnak és vajon kik azok, akik mellettünk maradnak. Árulás, viccek, akció, kaland és talán egy csöppnyi romantika is. Bevallom, láttam már jobb filmet, de azért ez is megér egy tapsot. Szépen elmesélt történet, és mulatságos. Egy kis péntek esti filmnek tökéletesen megfelel. Valamint a főszerepben Dwayne Johnson, úgyhogy, ha másért nem is ő érte (lányok) érdemes megnézni. Vajon ki a Fekete Borz? Megmentik a világot? Barátok maradnak e? Mindezen kérdések megválaszolásáért ajánlom megnézni a filmet.J

Katerina Wilson

A bejegyzés trackback címe:

https://pedoszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr1118040852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása