Pedoszosok

Pedoszosok

Minden csak nézőpont kérdése

2023. február 03. - kissat

Szerintem mindenki átéli azt az időszakot az életében, amikor minden gondolata akörül forog, hogy neki soha semmi nem jön össze, bezzeg a másiknak igen, vajon hogy csinálja. Amikor lekicsinyli és leértékeli magát, belevágna új dolgokba, de az elején megtorpan, mondván, ő kevés ehhez. Hát a képlet egyszerű, kár, hogy nincs olyan önismereti óra az iskolában, ahol megtanítanának minket arra, hogy mindenki egyedi és önmaga külseje és belseje miatt szép, hogy senki se tökéletes, de a tökéletlenségek mellett ott vannak azok a pozitívumok, amikkel valójában foglalkozni kellene.

Nekem is elég sok idő kellett, hogy megértsem, mi is fontos valójában, mi az, amivel érdemes foglalkozni, és mi az, ami csak megrohasztja az embert belülről.

Az elején könnyű volt, iskola, 8 évig együtt jártam ugyanazokkal az emberekkel, igazi összeszokott kis csapat voltuk, megvoltak a klikkek de valahogy nem volt akkora távolság, voltak átfedések, mindenkinek volt egy-két jó szava a másikhoz. Szerettem azt az időszakot, szerettem bejárni, mert a barátaimmal lehettem. Mindenki egy picit csippentett valaki másnak a stílusából, de mégis eredeti és önmaga maradt. A nyarak szuperek voltak, szüleim szinte egész nap nem láttak, egész nap a parkban játszottunk, a leggöcsörtösebb faágból is a legszuperebb kardot varázsolta a képzeletünk, mindig kitaláltunk valamit, sose unatkoztunk, voltunk fán élő vadállatok, kiugráltunk a hintából és versenyeztünk ki landol a legtávolabb, gördeszkás és biciklis versenyeket rendeztünk, vagy csak a padon ülve szotyiztunk és sztoriztunk.

Valahogy gyerek fejjel nem volt fontos a külső, azt irigyeltük, aki a legjobb szórakozást tudta kitalálni, és nem azt, aki a legújabb divat szerint felöltözve jött le, vagy akinek a legújabb okostelefonja volt. Aztán jöttek a tinédzser évek, és jöttek vele a gondok. Ezt az időszakot a felnőttek elhanyagolják, pedig ők is átélték, tudhatnák, milyen törékenyek és sérülékenyek is ilyekor az emberek, hogy egy-egy kudarc micsoda traumát tud előidézni, ami hosszú éveken át elkísér. Itthon hiába hallottam azt, hogy úgy vagyok jó, ahogy vagyok, nem a külső a fontos, hanem a belső, a tudás és a tapasztalat, valahogy nekem az ellenkezője jött le...

A sikert és a magabiztosságot a külsővel kapcsoltam össze, hogy a vékony és csinos lányoknak minden összejön. Irigykedve hallgattam a csajokat, ahogy szünetben arról fecsegtek, hol voltak szórakozni, éppen kivel jöttek össze, próbáltam úgy öltözködni, mint ők, de vagy nem kaptam még hasonlót sem a méretemben, vagy nem éreztem magam jól benne.  Rájöttem, milyen igaz, tényleg én vagyok a saját ellenségem, ha lekicsinylem és értéktelennek tartom magam, más miért lásson másnak, elvégre ahogy látom magam, úgy láttatom magam a külvilágnak is. Hogy várhatom el, hogy az emberek leszólítsanak és barátkozzanak velem, ha saját magamat nagy ívben elkerülném. Valójában szüleim éveken át ezt hangoztatták, de el kellett érnem arra szintre, hogy ne csak meghalljam, hanem megértsem és megfogadjam. Átértékeltem a gondolkodásmódom, rájöttem, hogy mindenki számára nem lehetek tökéletes, de ha egy maroknyi ember van, akik úgy szeretnek és elfogadnak olyannak, amilyen vagyok, annál nem is kell több. És rájöttem, nem éri meg azokkal foglalkozni, akik csak idegesítenek, dühítenek minket. Inkább szép és pozitív dolgokra próbálok koncentrálni, egy vicces eseményre, egy rég látott kedves ismerősre.

A bejegyzés trackback címe:

https://pedoszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr7518040850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása