Pedoszosok

Pedoszosok

Mindig karácsony

2023. február 10. - kissat

Ez a könyv három teljesen idegen tizenkilenc éves lány karácsonyi készülődését és a karácsonyukat írja le.

Az első lány Anna. Miután utat tört magának a mozgólépcsőről, rohan tovább a Pláza mozijába, ahol a kiszolgáló pultnál dolgozik. A munkát az egyetem mellett végzi, mert autóra gyűjt. Szülei válása után mentőorvos édesanyjával él, nagyon jó kapcsolatban vannak. A moziban találkozik egy fiúval, aki megtetszik neki, majd megismerkednek.

A második lány Luca. Nem szokványosan tölti a karácsonyt. Ahelyett, hogy otthon töltenék a rokonokkal, inkább elmennek wellnessezni Sárvárra. Az egész család nagyon várja az utazást, kivéve Luca, ő inkább otthon maradt volna tanulni, mert nem vették fel az orvosi egyetemre, ami miatt nagyon rosszul érzi magát. Megérkeznek a szállodába, ahol nem csak a lány szülei, hanem a húga is ott van, aki ismert youtuber, a nagyszülők, sőt egy meglehetősen ciki nagybácsi is a családjával. Kezdetben ennyien, később pedig még bővül a családi kör.

A harmadik lány, Bogi. Személy szerint az ő története volt a kedvencem. Boginak a legjobb barátnője Saci, már kilencedik óta legjobb barátnők. Bogi azért megy a plázába, hogy találkozzon Sacival, és beszélgessenek. A találkozás után Bogi hazamegy, majd rápillant a szomszéd házra, ahol Kristóf lakott, akibe Bogi szerelmes volt, de pár éve elköltöztek Németországba, és helyükre beköltöztek Kristóf nagyszülei. Minden évben karácsonykor a nagyszülők mentek ki Németországba, de idén, mivel a nagyszülők már idősek, és nem tudnak ennyit utazgatni, Kristófék jönnek karácsonyra. Miközben Bogi a kutyáját, Archiet sétáltatja, összefut a fiúval. Megbeszélik, hogy találkozzanak majd valamikor. Karácsony napján találkoznak, elmennek a játszótérre, ott beszélgetnek, majd hazamennek. Fél tízre megbeszélték, hogy megint találkoznak. Sétálgatnak kicsit, majd beülnek Kristóf autójába, mert nagyon fáznak, majd ott folytatják a beszélgetést. Később Saci felhívja Bogit, ami egy elég kínos és vicces beszélgetést eredményez. Majd hazamennek olyan hajnali egy óra körül, és a Bogiék kerítése előtt megcsókolják egymást. Imádtam ezt a részt.

A közös a három történetben, hogy mindhárom lány karácsonya máshogy alakul a tervezetthez képest, mindhármuk életében felbukkan egy-egy fiú, s velük talán a szerelem is.

Én egy éve olvastam ezt a könyvet, és nagyon tetszett, ezért is választottam, hogy erről írok. Szerintem inkább tinédzsereknek való, de remélem, hogy ezzel felkeltettem valakinek az érdeklődését a könyv iránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://pedoszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr6018046504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S. William 2023.02.13. 21:31:23

Nagyon szeretem én is Leiner Laura könyveit! Ha teheted olvasd el a többi könyvét is, garantálom azok még jobban fognak tetszeni!
süti beállítások módosítása