Pedoszosok

Pedoszosok

Egy átlagos napom

2023. február 04. - kissat

 

Még álmodok. Egyik oldalamról a másik oldalamra fordulok, álomból álomba merülök, kényelmesen elnyújtózva.

Az óra 6:30-at mutat, a szemeim kinyílnak, szinte percre pontosan az ébresztő hangjára. Még öt perc! Magamhoz térek, már nem álmodok tovább. Körbenézek, sötét van. Mindig hangzik a fejemben, még öt perc!

Felkelek, megmosakszom, felöltözők, reggelizek. Cuccaimat összepakolom, felveszem a kabátomat, cipőmet és elindulok otthonról az iskola felé.

Gyalogolok, gondolataimba merülve. Néha találkozom ismerősökkel, látom rajtuk, ők is még ébren alszanak. Odaérek az iskola ajtajához, arra teljesen felébredek. Ott már többen jönnek-mennek, a sulihoz.

Tanterem felé megyek, ahol az első óra lesz. A fél osztály már bent van, mindenki a helyén pakolgat, beszélget.

A tanórák elindulnak. Egyiket a másik követi, kisebb-nagyobb szünetekkel. Órákon csendben figyelünk, szünetekben hülyéskedünk, beszélgetünk. Mindennapi testnevelés órán teljesen felfrissülünk a sok mozgástól.

Délután az utolsó óráról 14:05-kor kicsöngetnek, összepakolva a cuccomat, felvéve a kabátomat, elindulok az iskola kijáratán. Hazafelé, ha egyedül jövök, zenét hallgatok, és figyelem közben a járókelőket. Ha van társam, akkor vele beszélgetek, nevetgélek, bolondozunk nagyokat.

Hazaérkezés után lepakolok, iskolai ruhámat átveszem otthonira. Megyek megmelegíteni az ebédemet, egy jót eszem, iszom.

Kis pihentető után a leckémet megírom, a tanulnivalót megtanulom.

Utána a barátokkal találkozom. Van, akikkel telefonon, van, akivel személyesen a ház előtt, majd egy nagy séta keretében bolondozunk, beszélgetünk, mászkálunk. Megbeszéljük, mi történt a másikkal aznap. Hazaérünk, egy finom vacsorát eszünk közösen a családdal, ővelük is megtárgyalom a napi történéseket. Majd segítek Anyának elpakolni, elmosogatni. Közben a mosógépből kipakolok és kiteregetek.

Odakinn már nagyon besötétedett. Lámpát kapcsolok, előveszem a könyvemet és olvasok belőle egy-két oldalt.

Készülök a tisztálkodáshoz 20 óra fele. Hát persze, hogy a tesóm, vagy édesapám beelőz! Ilyenkor visszatérek a szobámba, ránézek a telefonomra, írt-e valaki valamit, ha igen, válaszok rá. Közben a friss információkat, híreket is megnézem.

Igen, már mehetek felfrissülni! Szabad a fürdőszoba! Egy jót zuhanyozom, pizsamát veszek. Megmosom a fogaimat. Visszatérek a szobámba, jó éjszakát kívánok mindenkinek. Bebújok az ágyamba. Átgondolom a napomat.

Álomba merülök. Álmodok. Egyik oldalamról a másik oldalamra fordulok, kényelmesen elnyújtózva.

 

Üdvözlettel: Stílus717

A bejegyzés trackback címe:

https://pedoszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr9018041292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása