Pedoszosok

Pedoszosok

Unikornisok

2023. február 04. - kissat

Amikor az unikornis szóba kerül, az emberek rögtön egy gyönyörű, fehér lóra gondolnak, amelynek homlokát hosszú, csavart szarv díszíti. Ez a legelterjedtebb kép róla, nem vitás. Azonban a középkorban még másképp látták. Indiai források vörös lófejjel, fehér ló testével, oroszlánfarokkal és őzlábbal mutatják be, háromszínű csavart szarvval a homlokán. Európában inkább kecskeszerűként illetve néha kecskeszakállas lóként jellemzik, azonban mindegyik leírás közös pontja a csavart szarv, más néven alikornis. Több híres író művében találkozhatunk az egyszarvúval, például Arisztotelész, Plinius és Aelianus írásaiban, még a Bibliában is szerepel.
Az unikornis szarva a harmadik szeméből nőtt ki. Ezzel szokott megérinteni és gyógyítani másokat.

A szarv a hatalom, az erő, Isten kardjának és a spirituális megtermékenyítésnek (Szűz Mária) a jelképe. Azt tartják róla, aki ebből a szarvból készült pohárból iszik, nem lesz beteg, és ha a szarvat porrá őrlik, minden mérget semlegesít. Az ókori királyok gyakran használtak ilyet, legalábbis azt hitték. A legtöbbször azonban egy rinocérosz szarva vagy egy narvál agyara került a birtokukba. III. Pál pápa állítólag 12.000 aranyat fizetett egy „unikornis” szarváért.

A nyugati emberek számára az unikornis a fényt és a legtisztább erőt testesíti meg. Főként a női misztériumok őreként ismert, energiája rendkívül feminin. Képmása a kelta papnők ismertetőjele volt. Erősen kapcsolódik Avalonhoz. A Hármas Istennő szimbóluma, főleg az ártatlan és tiszta Szűzé. Éppen a Szűz archetípus az, aki képes teljesen megszelídíteni az egyszarvút, mert csakis egy szűz illata hívhatja magához ezt a mágikus lényt. Ekkor a lány ölébe hajtja fejét és békésen megpihen. A legendák szerint csendben jár, és nem tapossa le a füvet, sem más élő rovart vagy bogarat, emellett a vízen is képes járni. Nem fogyaszt élő növényt, csak mágikus étket eszik.

Úgy tartják (és tanítják), hogy azokból a lovakból lesznek az unikornisok, akik elérnek egy nagyon magas spirituális szintet és felemelkednek, ugyanúgy, ahogyan belőlünk is válhat felemelkedett mester.

A (mágikus) állati birodalom egyik legbölcsebbikével állunk szemben, ereje végtelen lehetőségeket vetít elénk, és megmutatja, hogy valójában nincsenek korlátaink. Mesteri manifesztátorként segíthet elérni, amiről nem is sejtettük, hogy lehetséges. Látja a bennünk lakozó potenciált, segít kihozni belőlünk a legjobbat és segít valóra váltani a kívánságainkat.

 

Az unikornisok vonzódnak az érzékeny, együttérző és segítőkész emberekhez. Mivel fizikai szemmel nem láthatóak, létezésüket legtöbbször kétségbe vonják. Fotókon fénygömbként látszódhatnak.

Írta: Mása, a fő nyomozó

A bejegyzés trackback címe:

https://pedoszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr3718041274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása