Pedoszosok

Pedoszosok

Egy átlagos hétköznapom

2023. február 05. - kissat

Reggelente 5:40-kor félálomban, világomat sem tudva esek ki az ágyamból. Igaz, a belvárosban lakom, de utálom a reggeli kapkolódást, így akármilyen fárasztó is, szükségem van arra, hogy a saját tempómban, nyugalommal kezdhessem a napot.

Az ágyam bevetése után következik a fogmosás, majd az arcom leöblítése jéghideg vízzel, hogy sikerüljön magamhoz térni. Ezután általában valamit kezdek magammal, hiszen lányként nyilván fontos, hogy sminkelhessek, de igyekszem nem túlzásba vinni ezt a hétköznapokban, annak ellenére, hogy imádom ezt csinálni. Miután valamilyen szinten összekaptam magam, a reggelem legnehezebb része következik. Ruhaválasztás… A legnagyobb dilemma a nők számára! Minimum tíz percet elveszítek ezzel a folyamattal, de a vége mindig úgy sül el, hogy kifutok az időből, és csak magamra kapok valamit, ami a kezem ügyébe kerül. Ha mindennel megvagyok, felkapom a táskám, az utam a konyhába vezet. Anyukám készíti a reggelimet, illetve a napi kajámat, amit az iskolába viszek magammal. Általában két szendvicset és valamilyen fajta csokit vagy gyümölcsöt tesz ezek mellé. Mikor végzek a reggelimmel, már szól anyukám időzítője 7:10 perckor, ekkor szokott elindulni munkába. Legtöbbször együtt indulunk el otthonról.

Minden reggel helyijáratozok két barátnőmmel. 7:40 -re már mindig az osztályteremben vagyunk, üdvözöljük barátainkat, beszélgetünk a becsengetésig, majd megkezdődik az első tanóra. A pénteki napot kivéve minden nap 7 órám van, ilyenkor 14:50-re már itthon szoktam lenni. Fáradtan hazaesve valamilyen étel elkészítése után leülök a konyhaasztalhoz, közben válaszolgatok a barátaim üzeneteire, olvasgatom a híreket vagy videókat nézek. Az ennivaló elfogyasztása után kihagyhatatlan, hogy egy hatalmasat játsszak a kiskutyámmal. Nagyon szeretem őt, legszívesebben magammal vinném még az iskolába is. A nagy játék után nehezen nekiállok a házi feladataimnak, illetve a tanulásnak. Rengeteg időt töltök a könyvek, füzetek felett. Ha anyukám hazaér, megkérem, hogy magyarázzon el néhány dolgot, amit az iskolába nem sikerült megértenem.

Mikor már minden tanulnivalómmal végeztem, következik a fürdés. Ez a legjobb része az egész napomnak. Szeretek kikapcsolódni egy kád forró vízben gyertyákkal körülvéve. Fontos számomra a tudatos arc- és bőrápolás, ezért is vagyok ennyire oda az esti fürdőzésekért. Mindezek után jöhet a fogmosás és a hajszárítás, majd ha végeztem ezekkel, bevetem az ágyamat, és általában megnézünk egy jó kis filmet anyukámmal, közben elmesélem neki az aznap történteket. 22:00-kor már mindenki a saját ágyában pihen, tér nyugovóra.

A bejegyzés trackback címe:

https://pedoszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr3418042060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása