Pedoszosok

Pedoszosok

Miért tartsunk háziállatot?

2023. február 05. - kissat

    Sokan felteszik azt a kérdést, hogy miért jó, ha háziállatot tartunk?

    Azt mondják, hogy kétféle ember van: az egyik, aki tart állatot otthon a lakásban, a másik, aki semmi pénzért sem tartana, mert azt gondolja, hogy az állat a lakásba egyáltalán nem való.

    Számos család tart háziállatokat, jellemzően még azok is, akiknek nincs kertjük.

 Az állatokat nem csak a gyerekek miatt fogadja be egy család, hanem azért is, mert nagyon szerethetőek. A legtöbb háztartás kutyát vagy macskát fogad be a legszívesebben, de ezen kívül számos kis kedvencnek adnak otthont. A háziállatok rendkívül hálásak a törődésért, szeretetért, láthatóan viszonozzák, ha megfelelően gondoskodunk róluk. Pár tény, ami rámutat arra, hogy miért is jó ez.

   Nagyon sok példát láttam már arra, mennyire fel tudja dobni egy egyedülálló személy életét a lakásban tartott kedvenc. A kutya igazi társ, sőt családtag, és azok, akik egyszer is megtapasztalták egy kutya ragaszkodását és szeretetét, örökké vágyni fognak utána. Gondolj csak bele, mekkora öröm, hogy a munkából hazatérve valaki örömmel fogad, cuki viselkedésével megnevettet, és még a kanapén is együtt lustálkodik veled.

   Ráadásul arra késztet, hogy mozdulj ki és sétálj, mozogj, így segít egészségesebben élni! Az sem utolsó szempont, hogy rengeteg más kutyasétáltató emberrel sodorhat össze így az élet, akik révén talán még új barátokra is szert tehetsz. A cicáktól szintén sokat tanulhatsz arról, hogy szeresd önmagad, független személyiségükkel pedig elvarázsolnak, és egyenrangú társaid lehetnek. A bent tartott állatok ráadásul segíthetnek abban is, hogy tudatosságra neveld gyerekeidet. Felelősséggel gondozni egy állatot: ez megtanítja nekik, hogy odafigyeljenek környezetükre.

 Összefoglalva: Az állatok, kisállatok tartása a lakásban fantasztikus élményeket jelentő, óriási közös kaland, amelynek sikere vagy kudarca csak azon múlik, képesek vagyunk-e olyan környezetet és életritmust kialakítani, amelyben az állatok jogai és jóléte nem sérülnek, és ami beleilleszthető a család mindennapjaiba is. Cserébe az állattartó minden nap olyan csodálatos szeretet- és élménycsomagokat kap, amelyekért érdemes vállalni az állattartás felelősségét és terheit.

A bejegyzés trackback címe:

https://pedoszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr3118042078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása