Pedoszosok

Pedoszosok

Elképzelésem a saját jövőmről

2023. február 11. - kissat

A jövő az egy nagy kérdés számomra, mert még úgy magam sem tudom, hogy mit is szeretnék. Elképzelésem nagyjából van. A pszichológia világa nagyon érdekes és fontos lett számomra, már az általános iskolában is nagyon foglalkoztatott ez a dolog.

A pszichológián belül viszont a gyermeki részével szeretnék foglalkozni. Szerintem a gyermekeknek is nagy szükségük van akár egy alkalomra is, vagy persze ha igényli a gyermek, akkor többször is.

A kisgyermekkori traumákat még nem képesek feldolgozni, ezzel szakemberhez kell fordulni.

De egy felnőtt életében is elkell a segítség. Nekik is elkell a segítség nagyon sok esetben. Sokan úgy vannak vele, hogy elég egy baráttal vagy esetleg egy családtaggal megbeszélni a dolgokat. Én úgy gondolom, hogy lehet, egy barát vagy egy családtag pont azt fogja mondani, amit te hallani szeretnél.

Visszatérve a jövőmre nagyon szeretnék pszichológia irányban továbbmenni. De sokat gondolkoztam, hogy óvónő esetleg bár még szerintem sok időm van még ezen gondolkozni

Sok fiatal életében nagy fejfájást okoz az, hogy mi is szeretne lenni felnőtt korában. Sokan az önbizalomhiány miatt félnek belekezdeni az álmaikba, vagy épp el vannak nyomva egyes szituációban, félnek megnyílni, ezért segítségre szorulnak. Fél felvállalni a múltat vagy akár a jelent is, és nem mennek el szakemberhez.

Ma a fiatalok körében elég sok az öngyilkosság, olyan trauma is van az életükben, amit senki vagy nagyon kevesen tudnak. Szakemberben is félnek megbízni, mert valószínűleg valaki vagy valakik már átverték őket. Testi bántalmazást sem mondják el, hogy miért lehet, hogy akit bántottak, nem követett el semmit, csak épp nem volt valakinek szimpatikus, és így fejezték ki magukat, ami súlyos büntetést von maga után, de még akkor sem vállalja fel az illető, amit tett.

Remélem valamennyire hasznos volt, amit ide leírtam. Próbáltam úgy írni, hogy kicsit lássák az emberek, hogy nem kell szégyellni, ha pszichológushoz kell fordulni.

Üdv.: Nagy Linda33

A bejegyzés trackback címe:

https://pedoszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr2018047036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása