Pedoszosok

Pedoszosok

Egy csodás nap Budapesten

2023. február 03. - kissat

Nem szeretek korán kelni, de ezt az utazást már nagyon vártam!

A ballagásomra azt kaptam ajándékként, hogy a szüleimmel és a nővéremmel elmentünk Budapestre, a Magyarország-Németország labdarúgó mérkőzésre. Hajnalban indultunk, az első vonattal, és már az utazás is nagyon izgalmas volt. Át kellett szállnunk félúton Ajkán egy buszra, ami Veszprémig vitt minket. Út közben sokat beszélgettünk, és az ablakon kinézve sok erdei és mezei állatot láttam. A legcukibb egy mezei nyúl volt, aki a levegőben ugrándozott. J

Miután sikeresen megérkeztünk Budapestre, első utunk a Duna-partra vezetett. Szeretem a Dunát, a látvány gyönyörű volt, és természetesen azt sem hagyhattam ki, hogy belelógassam a lábamat a vízbe.

Már előre elterveztük, hogy elmegyünk az Országházba, ahová még napokkal korábban foglaltunk jegyeket. Nagy élmény volt látni ezt az épületet belülről, a nagy tereket, a színes díszítéseket a falakon, az üléstermet, a legjobban viszont a Szent Korona tetszett. Nagyon élveztem a körbevezetést, sok érdekes dolgot tudtam meg. Emlékül egy grafitceruzát hoztam, aminek a tetején egy korona díszeleg.

Egy gyors ebéd után elmentünk a szállásunkra, ami a Keleti pályaudvar mellett volt. A szobánkhoz egy labirintusszerű folyosó vezetett, amin nagyon meglepődtem. A szoba kényelmes és tágas volt. Miután lepakoltunk, körbe néztünk a környéken, megnéztük a pályaudvar épületét is.

Már nagy izgalommal vártam az esti meccset, így késő délután a testvéremmel magyar mezbe öltöztünk, és befestettük egymás arcát. Hét órakor elindultunk a stadion felé, amerre óriási tömeg vonult. Amikor beértünk a stadion udvarába, megdöbbentem, hogy milyen hatalmas is ez az épület. Még meglepőbb volt a stadion belseje! Óriási tér, rengeteg ember látványa fogadott minket. A pályán már kint melegítettek a játékosok.

A meccs fantasztikus élmény volt, nagyon jól játszott a magyar válogatott, végül 1-1-es döntetlen született. Jó érzés volt ennyi emberrel együtt szurkolni, közelről látni ezeket a focistákat, akiket máskor csak a tv-ben nézhetek. A meccs után még ott maradtunk ünnepelni, majd visszaindultunk a szállásra.

Fáradt voltam, de a sok élmény és izgalom miatt még sokáig nem tudtam elaludni…

Csodálatos nap volt! Sokáig emlékezni fogok rá!

 

Nonó

A bejegyzés trackback címe:

https://pedoszosok.blog.hu/api/trackback/id/tr3318040848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása