Pedoszosok

Pedoszosok

Szerelem

2023. február 14. - kissat

  Ez a történet egy fiú és egy lány szerelméről fog szólni, akik fiatalon találkoztak egymással, és boldogan élték a napjaikat.

 Egy buliban találkoztak először, és rögtön megtetszettek egymásnak, sokat beszélgettek és meséltek magukról, hogy jobban megismerjék egymást. Másnap beszéltek telefonon, és találkoztak egy parkban, sétáltak, majd este mosolyogva mentek haza és izgatottan várták, mikor látják újra egymást. Teltek-múltak a napok, hetek, majd egynap a fiú bemutatta a barátnőjét a családjának. Nagyon megkedvelték a fiú szülei és testvére is a lányt, aki ezentúl sokat járt hozzájuk. Mindig jókat beszélgettek és nagyon jóba lettek. Később a lány is bemutatta a barátját otthon, és a fiút is nagyon megkedvelték, főleg az apuka. Sokat jártak kutyát sétáltatni, moziba, és együtt jártak szórakozóhelyekre is.

Egy szép októberi napon a két fiatal elhatározták, hogy elmennek Keszthelyre, és megnézik a Festetics-kastélyt, mert mindketten nagyon régen látták. Mielőtt bemenetek volna, megvették a jegyeket. Ahogy beértek, elfogta őket egy nagyon jó érzés, hogy itt lehetnek és megcsodálhatják ezt a régi, de nagyon szép műemléket. Ezen kívül egy gyönyörű park mutatkozott meg a kastély mögött. Körbesétálták a szökőkutakat és a virágokat is. Be is mentek a kastélyba, ami rengeteg szobát rejtett, hatalmas volt a könyvtára. Nagyon szép volt, a kedvencük pedig az arany szoba volt. Hosszú asztal, fehér-arany falak és díszletek, nagy csillárok, szebbnél szebb díszes tükrök és festmények mutatkoztak ott. Mindent végig jártak majd este lementek a Balaton-partra, ahogy ittak egy finom forró teát és ettek kürtős kalácsot. Kicsit sétáltak a parton, majd elindultak haza felé.

 Hazafelé átbeszélték a napot, felejthetetlen élmény volt számukra, és biztos, hogy máskor is csinálnak majd hasonló programokat.

Elképzelésem a jövőmről

Már kiskoromtól kezdve nagyon érdekeltek a más nyelven szóló rajzfilmek. Ezek közül is az angol és a japán nyelv ragadott magával, ezért mind a két nyelvet tanulom, mert terveim lesznek velük.

Mindkét nyelvből szeretnék legalább egy középfokú nyelvvizsgát, de talán társalgás-anyanyelvi szinten szeretném tudni. Az angolt már egész jól megértem, olvasok is ilyen nyelvű könyveket és nézek filmeket, de ha életszerű helyzetbe kerülök, nehezen szólalok meg. Ezen szeretnék változtatni.

Adódott egy olyan lehetőségem, hogy idén nyáron Angliában tanulhatom két hétig az angolt. Az ott élő nagybátyám fog vigyázni rám, és a venezuelai felesége, ezért szerintem egy kis spanyol is rámragad, mire hazaérek. Nagyon várom az ottlétet, mert nemzetközi iskolában fogok tanulni, és remélem, hogy a világ minden tájáról sikerül barátokat szereznem, de főleg egy japán barátban reménykedem. A japán nyelvet animéken keresztül ismertem meg. Ezeken a meséken keresztül bele láttam a kultúrájukba, nyelvük szépségébe és a mindennapjaikba.

Annyira megragadott amit ott láttam éveken keresztül, hogy elkezdtem saját magam tanulni a nyelvet, majd tavaly decemberben egy magántanárhoz fordultam. Mindig egyre többet és többet akarok tudni az ottani kultúráról, ezért az igazi álmom Japánnal kapcsolatos. Érettségi után nagy vágyam, hogy felvegyenek a japán egyetem egyik szakára, ösztöndíj programon keresztül. Szívem vágya kint tanulni Japánban. Utánanéztem ezeknek az ösztöndíj programoknak, ha megnyerem a programot, 1-4 évet is kint tanulhatok. Egy beteljesült álom lenne.

A 2 szememmel látni azt, amit eddig csak tévén, videókon és könyveken keresztül láttam, ellátogatni az összes híres helyre, végigkóstolni az összes ételüket, és részt venni fesztiválokon. Ha mégsem sikerülne ez az álom, akkor sem leszek elcsüggedve, mert 20 éves koromra 2 nyelven perfektül szeretnék beszélni, és még mindig lehetek tolmács vagy fordító, ezért már most dolgozom az álmaimért, hogy a jövőm mindenképpen sikeres legyen, mert bármit elveszthetek az életben, de a megszerzett tudást soha.

Úgy érzem, nem vagyok és nem is leszek soha egy elveszett ember, mert teszek érte, hogy jobb legyen a jövőm. 18 éves korom után még a jogosítványt is megszerzem. 30 éves koromra remélem lesz egy szerető párom és kettő gyerekem.

Tudom, hogy szerencsés vagyok, mert a mai világban ritka gyerek az, akinek a szülei támogatni tudják bármiféle álmát, és én ilyen vagyok.

Elképzelésem a saját jövőmről

A jövő az egy nagy kérdés számomra, mert még úgy magam sem tudom, hogy mit is szeretnék. Elképzelésem nagyjából van. A pszichológia világa nagyon érdekes és fontos lett számomra, már az általános iskolában is nagyon foglalkoztatott ez a dolog.

A pszichológián belül viszont a gyermeki részével szeretnék foglalkozni. Szerintem a gyermekeknek is nagy szükségük van akár egy alkalomra is, vagy persze ha igényli a gyermek, akkor többször is.

A kisgyermekkori traumákat még nem képesek feldolgozni, ezzel szakemberhez kell fordulni.

De egy felnőtt életében is elkell a segítség. Nekik is elkell a segítség nagyon sok esetben. Sokan úgy vannak vele, hogy elég egy baráttal vagy esetleg egy családtaggal megbeszélni a dolgokat. Én úgy gondolom, hogy lehet, egy barát vagy egy családtag pont azt fogja mondani, amit te hallani szeretnél.

Visszatérve a jövőmre nagyon szeretnék pszichológia irányban továbbmenni. De sokat gondolkoztam, hogy óvónő esetleg bár még szerintem sok időm van még ezen gondolkozni

Sok fiatal életében nagy fejfájást okoz az, hogy mi is szeretne lenni felnőtt korában. Sokan az önbizalomhiány miatt félnek belekezdeni az álmaikba, vagy épp el vannak nyomva egyes szituációban, félnek megnyílni, ezért segítségre szorulnak. Fél felvállalni a múltat vagy akár a jelent is, és nem mennek el szakemberhez.

Ma a fiatalok körében elég sok az öngyilkosság, olyan trauma is van az életükben, amit senki vagy nagyon kevesen tudnak. Szakemberben is félnek megbízni, mert valószínűleg valaki vagy valakik már átverték őket. Testi bántalmazást sem mondják el, hogy miért lehet, hogy akit bántottak, nem követett el semmit, csak épp nem volt valakinek szimpatikus, és így fejezték ki magukat, ami súlyos büntetést von maga után, de még akkor sem vállalja fel az illető, amit tett.

Remélem valamennyire hasznos volt, amit ide leírtam. Próbáltam úgy írni, hogy kicsit lássák az emberek, hogy nem kell szégyellni, ha pszichológushoz kell fordulni.

Üdv.: Nagy Linda33

Mindig karácsony

Ez a könyv három teljesen idegen tizenkilenc éves lány karácsonyi készülődését és a karácsonyukat írja le.

Az első lány Anna. Miután utat tört magának a mozgólépcsőről, rohan tovább a Pláza mozijába, ahol a kiszolgáló pultnál dolgozik. A munkát az egyetem mellett végzi, mert autóra gyűjt. Szülei válása után mentőorvos édesanyjával él, nagyon jó kapcsolatban vannak. A moziban találkozik egy fiúval, aki megtetszik neki, majd megismerkednek.

A második lány Luca. Nem szokványosan tölti a karácsonyt. Ahelyett, hogy otthon töltenék a rokonokkal, inkább elmennek wellnessezni Sárvárra. Az egész család nagyon várja az utazást, kivéve Luca, ő inkább otthon maradt volna tanulni, mert nem vették fel az orvosi egyetemre, ami miatt nagyon rosszul érzi magát. Megérkeznek a szállodába, ahol nem csak a lány szülei, hanem a húga is ott van, aki ismert youtuber, a nagyszülők, sőt egy meglehetősen ciki nagybácsi is a családjával. Kezdetben ennyien, később pedig még bővül a családi kör.

A harmadik lány, Bogi. Személy szerint az ő története volt a kedvencem. Boginak a legjobb barátnője Saci, már kilencedik óta legjobb barátnők. Bogi azért megy a plázába, hogy találkozzon Sacival, és beszélgessenek. A találkozás után Bogi hazamegy, majd rápillant a szomszéd házra, ahol Kristóf lakott, akibe Bogi szerelmes volt, de pár éve elköltöztek Németországba, és helyükre beköltöztek Kristóf nagyszülei. Minden évben karácsonykor a nagyszülők mentek ki Németországba, de idén, mivel a nagyszülők már idősek, és nem tudnak ennyit utazgatni, Kristófék jönnek karácsonyra. Miközben Bogi a kutyáját, Archiet sétáltatja, összefut a fiúval. Megbeszélik, hogy találkozzanak majd valamikor. Karácsony napján találkoznak, elmennek a játszótérre, ott beszélgetnek, majd hazamennek. Fél tízre megbeszélték, hogy megint találkoznak. Sétálgatnak kicsit, majd beülnek Kristóf autójába, mert nagyon fáznak, majd ott folytatják a beszélgetést. Később Saci felhívja Bogit, ami egy elég kínos és vicces beszélgetést eredményez. Majd hazamennek olyan hajnali egy óra körül, és a Bogiék kerítése előtt megcsókolják egymást. Imádtam ezt a részt.

A közös a három történetben, hogy mindhárom lány karácsonya máshogy alakul a tervezetthez képest, mindhármuk életében felbukkan egy-egy fiú, s velük talán a szerelem is.

Én egy éve olvastam ezt a könyvet, és nagyon tetszett, ezért is választottam, hogy erről írok. Szerintem inkább tinédzsereknek való, de remélem, hogy ezzel felkeltettem valakinek az érdeklődését a könyv iránt.

Mindig kell legyen valami!

Több mint 2 éve életünk része lett a világjárvány. Most pedig, hogy nehogy örüljünk, hogy jön a tavasz és a napsütés, Oroszország hadüzenet nélkül megtámadta Ukrajnát. Tegnap óta figyelmesen követem az eseményeket. Igaz, hogy már régóta van probléma az ukrán - orosz határon, de ez mégiscsak más. Oroszország kezd előre nyomulni és az az érzésem, hogy Putyint nem lehet megállítani.

Tegnap még egy kijevi vlogger sétálva az utcán arról beszélt, hogy a fővárost úgyse támadják meg az oroszok. Mára bejelentkezett a tök üres utcáról, emberek sehol, mondván, hogy megbánta, hogy tegnap nem menekült el onnan. Már késő, mert már nehéz elmenekülni.

Napról napra súlyosabb a helyzet. Szerencsére még nincs sok áldozat, de sose lehet tudni, mi lesz ennek a vége. Félek, mert itt van a közelünkben. Sőt Putyin határozottan kijelentette, hogy nem tetszik neki, hogy Románia és Bulgária NATO tag. Tegnap délután és ma is több amerikai harci repülőgép suhant át a fejünk fölött. Most is hallok egyet. Sajnos az ukrán állampolgárok jobban félhetnek most, és elképzelni sem tudom, mit érezhetnek azok, akik át akarnak lépni a határon, vagy akik most a metró aluljárókba kényszerültek.

Azt hiszem, ez a világ megérett a pusztulásra. Amíg olyan elnökök és vezetők vannak hatalmon, akik háborút indítanak, addig nincs remény.

Mindig is féltem az állandóan hangoztatott harmadik világháborútól. Csak remélni tudom, hogy azért odáig nem fajulnak el a dolgok.

Készítette: Egy táncoslány

A lelkiismeret

Alapvetően nagyon sokat gondolkodtam, hogy mi lenne az a téma, amiről szívesen írnék, majd hosszas gondolkodás után a lelkiismeret témájára esett a választásom. Ez az ötlet onnan jött, hogy hallgattam erről egy nagyon érdekes podcastot még sokkal korábban. Emlékszem, akkor nagyon elgondolkodtatott. Itt Ruff Tibor és Puzsér Róbert beszélgettek a témában.

Mi is az a lelkiismeret, hogyan tudnánk meghatározni? Honnan származik a lelkiismeret? Lelkiismeret-bűntudat?

Mi is a lelkiismeret?

A lelkiismeret alapvetően az etikai reflexió egyik fogalma, MORÁLIS ÖNTUDAT szinonimájaként és a gyakorlati okosság (azaz a phronészisz) hordozójaként összekapcsolja az erkölcsfilozófia etika és a morálfilozófia szintjét.

ETIKA: A jóra való késztetés; a személy természetes és alapvető szándéka a jóra; arra, hogy segítse önmaga és mások életét anélkül, hogy kárt okozna

PHRONÉSZISZ: (görög – okosság, eszesség, belátás, eszmélet stb.) (Arisztotelész)

De ahhoz, hogy a lelkiismeretet teljes valójában értelmezni tudjuk, meg kell ismerni egyes különböző értelmezéseket. Objektivista-vallásos értelmezés szerint a lelkiismeret nem csupán érzelem, hanem „az örök isteni törvény lenyomata lelkünkben”.

A lelkiismeret, mint fogalom történeti alakzatai:

Az ANTIK LELKIISMERET:
A klasszikus görög filozófiában, egész későn, de polgárjogot nyert a lelkiismeret terminus eredeti értelme: valamilyen titok közös tudására vonatkozik, a titok kísérő jelensége pedig, valamilyen múltbeli rossz cselekedet miatti bánkódás, rossz érzés

ezzel szemben,

a jó lelkiismeretű ember görög értelmezés szerint eusyneidetos, tehát olyan ember, akinek nem volt múltbeli szégyellni való tette, illetve akinek semmi rosszat nem lehet felróni. (Molnár 2005.)

Platón és Arisztotelész rávilágít arra, hogy az erkölcsi döntés helyzetében a személy ÖNMAGÁVAL KERÜL SZEMTŐL SZEMBENI VISZONYBA= érvek és ellenérvek, lehetőségek és veszélyek

 

A LELKIISMERET KERESZTÉNY értelmezése:

  • Utal ugyan a bűnre, az eredendő bűnre, vagyis az ember esendőségére,
  • de azt is keresi, hogy honnan tud az ember a jóról, és mi készteti a jó cselekedetre, a Teremtővel fennálló kapcsolatát is megvilágítja.

 

A MODERN LELKIISMERET:

A modern lelkiismeret másfajta felfogását, az erkölcsiség észelvét Kant dolgozta ki. A lelkiismeret Kantnál szubjektív megalapozottságú, noha nála nem az érzés, hanem a gondolkodás, a vád és a felmentés gondolati viszonyai válnak meghatározókká. „Az emberben – írja Kant – a belső törvényszék tudata a lelkiismeret.” Eszerint Kantnál a lelkiismeret „eredendően intellektuális és morális adottság”.

Az emberi lény alternatívák melletti döntéskényszerét kiegészíti és megerősíti az a tény, hogy egyszersmind nem pusztán a jelenben, hanem a múlt és a jövő horizontjában is létezik.

 

Így működik a lelkiismeret, melyre hatnak a múltunk elemei, de hatással van rá a jövő is.

 

Páfusz 2023.01.27.

Egy átlagos nap

 Ma reggel kilenc órakor keltem fel. Megmostam az arcomat, majd felöltöztem és megreggeliztem. Aztán elmentem fogat mosni, és elmentem megetetni a macskámat és a kutyának. Majd bejöttem az udvarról és a nyuszit is megetettem. Utána nekiálltam tanulni, és amikor végeztem, segítettem anyukámnak főzni, felsöpörtem, majd a szobámat kezdtem el takarítani és ágyneműt cserélni, aztán kitakarítottam a nyúl almát, cseréltem neki vizet és adtam neki enni.

 Délben ebédeltem, aztán utána neki álltam sorozatot nézni. Három óra körül elmentem a barátnőmmel beszélgetni és kutyát sétáltatni. Majd hazaértem, és ettem egy almát. Aztán nekiálltam olvasni a Velünk véget ér című könyvet, ami egy Lily nevű lányról szól, aki végignézte, ahogy az apja folyamatosan bántalmazta az édesanyját, és ezt még felnőtt korában sem tudta feldolgozni teljesen, aztán találkozott Ryelal az orvossal, aki felkeltette érdeklődését, majd megváltoztatása Lily életét. Utána a húgommal játszottam, és újra nekiálltam tanulni.

 Elmentem fürdeni, aztán elpakoltam a suliba és előkészítettem a ruháimat másnapra. Elmentem fogat mosni, és elkezdtem sorozatot nézni, a Pompombrigádot a Netflixen, ami egy előkelő magániskola pompomlányainak triója újjáéleszti egykori osztálytársaik zaklatásellenes klubját. Összefognak, hogy harcoljanak az igazságtalanság ellen ebben a tini thrillerben.

Elmentem még enni aztán utána lefeküdtem aludni olyen 11 körül, mert reggel hatkor kelek.

Egy hosszú januári nap

A január tizennyolcadiki napom, azaz a szerdai nagyon hosszú volt, mivel sok minden történt velem.

Reggel 7-kor kikeltem az ágyból és bepakoltam a táskámat. Ezután elmentem a fürdőszobába fogat és arcot mosni. Utána felöltöztem az iskolai ruhámba, kifésültem a hajamat, megtisztítottam a szemüvegemet és 40-kor elindultam, és 45-re ott voltam a barátnőm házánál. 50-re be is értünk az iskolába, és egészen 14:05-ig ott voltunk. Hazának bementünk a Coopba, és én egy görögdinnyés Topjoyt vettem. Aztán siettünk haza, mivel nekem mennem kellett fogorvoshoz. Otthon gyorsan lepakoltam a cuccomat, és elmentem fogat mosni, mivel 15 órára kaptam időpontot. 14.30-kor elindultam. Odaértem, és nem volt odabent hely, így vártam kint az utcán körülbelül 10 percet. Amikor beértem a váróba, akkor nem sokkal be is hívtak. Miután kész lettem akkor nagyon húzta a fogamat a húzás. Ezután elmentem a cipőshöz, hogy a bakancsomon lévő cipzárt megcsináltassam, mivel letört, de az volt kiírva az ajtóra, hogy rögtön jövök, de vártam előtte 5 percet, viszont nem történt semmi, így elindultam haza. Otthon gyorsan összepakoltam az edzésre, és siettem, mivel egy kicsit késésben voltam. Szerencsére időben odaértem, és azonnal nekiállam átöltözni és vizet tölteni. A tréninget 5 perc futással kezdtük, és az idő nagyon lassan telt. Miután letelt, fájt a térdhajlatom, így egy kicsit hengereztem. Utána következett a labdakezelés, az ütés és a nyitás. Az utolsó 30 percben játszottunk. Miután vége lett az edzésemnek mentem megetetni a hörcsögjeimet és a kutyámat. Mivel otthon nem volt vacsora, apánál ettem krumplis tésztát. Az estebéd után elindultam haza. Ottho lepakoltam és egy kicsit pihentem, és megint megvacsoráztam. Utána pedig bekapcsoltam a tévémet, és néztem. Egy kis idő után elmentem fürödni, és utána megírtam a házikat, és mentem lefeküdni. Néztem a televíziót egészen addig, amíg el nem aludtam.

Számomra ez a nap hosszú és forgalmas nap volt mivel sok dolog halmozódott fel.

Készítette: Állatszerető

A tenisz klub

-Mikor ér ide az anyukád Kriszta? -kérdi az igazgató türelmetlenkedve.

Én idegességemben csak egy ”nemtudom” -ot tudok kinyögni a számon, miközben az igazgató irodájában ülök, mert már megint fellöktem az egyik embert a folyosón, mert nekemjött. Ezt az igazgató is elmesélte az anyukámnak persze némi túlzással.

-Egy újabb intő. -mondja az anyukám hazafelé menet.

-Miért lökted fel azt a lányt? -kérdezi az anyukám.

-Nem is én kezdtem. -próbáltam védeni magam.

-A lényegre Kriszta! -mondja az anyukám.

-Tényleg ő jött nekem. –mondom.

-Figyelj kislányom! Mostanában észrevettem, hogy nagyon ideges és feszült vagy. -monda az anyukám.

-Ez az iskola miatt van.

-Megértem Kriszti, de ez akkor sem mehet így tovább. -mondja az anyukám.

-Tudom már! El kéne menned teniszezni! -mondja izgatottan az anyukám a házunkhoz érve.

-Én? Teniszezni? -kérdeztem meglepetten.

-Persze. Ott le tudnád vezetni a feszültséget iskola után -mondja az anyukám.

-De hisz én még sohasem teniszeztem. -mondtam meglepetten

-TENISZ? Jól hallottam, hogy valaki a teniszről beszélt? -szaladt oda hozzánk az apukám amint beléptünk a nappaliba.

-Igen, képzeld pont azt mondtam Krisztinek, hogy ideje lenne elkezdenie teniszezni, mert egy újabb embert fellökött ma a folyosón. -mesélte az anyukám az apukámnak. És mintha a másik felét nem is értette volna a beszélgetésnek, csak ennyit mondott nekem:

-Kriszti? Akkor végre elkezdesz teniszezni? -kérdezi, még izgatottabban, mint az anyukám.

-Mi? Ez most hogy jött? –kérdeztem.

-Oh, még nem említettük? Én és anyukád is teniszeztünk, amikor annyi idősek voltunk, mint te -válaszolja apukám.

-Mi? Szóval mindketten teniszeztetek, és én nem is tudtam róla? Hogy tudtátok így eltitkolni előlem 15 évig? -kérdezem meglepetten.

-Nem titkoltuk el, csak soha nem kérdezted.

-Oké, de attól még említhettétek volna valamikor. -mondom egy kissé idegesen.

-Mindegy, most nem ez a lényeg, hanem az, hogy te is teniszezni fogsz. -mondja apukám izgatottan.

-Persze csak ha szeretnél -néz rám kérdőn apukám.

-Hát… miért ne? Megpróbálhatom. -mondom egy kicsit idegesen, de izgatottan.

A szüleim elkezdtek ujjongani és azt is kitalálták, hogy odavisznek, ahova ő is jártak annak idején.

Pár héttel azután el is mentünk a klub-hoz. Megkerestük a mostani edzőt, aki engem fog edzeni. ”Kedvesnek tűnik” -gondoltam magamban. Utána még megbeszéltek pár dolgot a szüleimmel, én addig elmentem körbenézni. Láttam, ahogy teniszeznek a velem egy korúak, és akkor nagyon ideges lettem. ”Mi van, ha én nem tudok teniszezni és csalódást okozok a szüleimnek? Pedig ők olyan izgatottak.” -kezdtem túlgondolni a dolgokat. Utána aludni se tudtam., mert ez járt a fejemben.

Kedden volt az első edzés. Nagyon izgatott voltam, mert rajtam kívül még volt 5 ember, akik teniszeztek, ők jobbak voltak, mint én, mert ők pár éve kezdték.

Először az edző mindent elmagyarázott, és utána kezdhettünk ütni. Ott álltam az alapvonalnál, jött az első labda és… eltaláltam.

-Nagy jó! – mondta az edző

 Az utána következő másfél órában ütöttünk tenyereset és fonákot is. Az edző az edzés után félrehívott és megdicsért. Nagyon boldogan mentem haza, és elmeséltem szüleimnek, ami az edzésen történt. Várom már a következő edzést is. Remélem az is ilyen jó lesz.

Miért tartsunk háziállatot?

    Sokan felteszik azt a kérdést, hogy miért jó, ha háziállatot tartunk?

    Azt mondják, hogy kétféle ember van: az egyik, aki tart állatot otthon a lakásban, a másik, aki semmi pénzért sem tartana, mert azt gondolja, hogy az állat a lakásba egyáltalán nem való.

    Számos család tart háziállatokat, jellemzően még azok is, akiknek nincs kertjük.

 Az állatokat nem csak a gyerekek miatt fogadja be egy család, hanem azért is, mert nagyon szerethetőek. A legtöbb háztartás kutyát vagy macskát fogad be a legszívesebben, de ezen kívül számos kis kedvencnek adnak otthont. A háziállatok rendkívül hálásak a törődésért, szeretetért, láthatóan viszonozzák, ha megfelelően gondoskodunk róluk. Pár tény, ami rámutat arra, hogy miért is jó ez.

   Nagyon sok példát láttam már arra, mennyire fel tudja dobni egy egyedülálló személy életét a lakásban tartott kedvenc. A kutya igazi társ, sőt családtag, és azok, akik egyszer is megtapasztalták egy kutya ragaszkodását és szeretetét, örökké vágyni fognak utána. Gondolj csak bele, mekkora öröm, hogy a munkából hazatérve valaki örömmel fogad, cuki viselkedésével megnevettet, és még a kanapén is együtt lustálkodik veled.

   Ráadásul arra késztet, hogy mozdulj ki és sétálj, mozogj, így segít egészségesebben élni! Az sem utolsó szempont, hogy rengeteg más kutyasétáltató emberrel sodorhat össze így az élet, akik révén talán még új barátokra is szert tehetsz. A cicáktól szintén sokat tanulhatsz arról, hogy szeresd önmagad, független személyiségükkel pedig elvarázsolnak, és egyenrangú társaid lehetnek. A bent tartott állatok ráadásul segíthetnek abban is, hogy tudatosságra neveld gyerekeidet. Felelősséggel gondozni egy állatot: ez megtanítja nekik, hogy odafigyeljenek környezetükre.

 Összefoglalva: Az állatok, kisállatok tartása a lakásban fantasztikus élményeket jelentő, óriási közös kaland, amelynek sikere vagy kudarca csak azon múlik, képesek vagyunk-e olyan környezetet és életritmust kialakítani, amelyben az állatok jogai és jóléte nem sérülnek, és ami beleilleszthető a család mindennapjaiba is. Cserébe az állattartó minden nap olyan csodálatos szeretet- és élménycsomagokat kap, amelyekért érdemes vállalni az állattartás felelősségét és terheit.

süti beállítások módosítása